Pline de vitamine şi minerale, seminţele de floarea-soarelui crude constituie o adevărata sursă de sănătate şi un excelent energizant.
Nu le consuma prăjite dacă vrei să te bucuri de toate proprietăţile lor, avertizează specialiştii. Trebuie să ştii că o sută de grame de seminţe de floarea-soarelui conţine tot atâtea calorii cât o sută de grame de ciocolată sau de nuci. Ele conţin peste 40% proteine, care se apropie ca valoare nutritivă de cele de origine animală.
Aproape 90% din grăsimile conţinute de seminţele de floarea-soarelui sunt dintre cele mai sănătoase pentru inimă.Extrem de bogate în vitaminele E, D, B1, B3, B5, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, fier, cupru, calciu şi fosfor, în fitosteroli (care reduc nivelul de colesterol în sânge), în fibre, proteine şi grăsimi sănătoase, seminţele de floarea-soarelului reprezintă o adevărată sursă de sănătate şi un excelent energizant.
Beneficii
- previn formarea cheagurilor de sânge şi bolile cardiovasculare, inclusiv infarctul
- previn bolile neurovasculare
- previn cancerul de prostată
- reglează digestia
- atenuează stresul, oboseala şi stările depresive
- previn migrenele
- normalizează tensiunea arterială
- reglează colesterolul
- combat radicalii liberi
- combat inflamaţiile şi simptomele asociate artritei şi astmului
- ajută la regenerarea celulelor şi menţin elasticitatea ţesuturilor.
Posteaza comentariu