Sase alimente pentru articulatii fara dureri



Vitamina B6 si antioxidantii din unele alimente pot mentine articulatiile sanatoase. Specialistii in nutritie, citati de „Reader’s Digest”, iti arata ce produse nu trebuie sa lipseasca din meniul tau daca vrei sa nu ai probleme cu articulatiile.

Somonul este una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Acest peste contine o cantitate mare de Omega 3, dar si calciu si vitamina D, sustin nutritionistii americani citati de „Reader’s Digest”.

In plus, somonul mai contine folati, necesari pentru sanatatea sistemului nervos.
In afara de beneficiul asupra articulatiilor, consumul de somon protejeaza sistemul cardiovascular prin prevenirea cheagurilor de sange si prin cresterea nivelului de colesterol bun.

„Este bine sa consumi somon de doua-trei ori pe saptamana. Somonul salbatic este mai bun decat cel de crescatorie. La somonul proaspat, carnea nu trebuie sa se desprinda usor de pe os. Cand apesi cu degetul, sa nu ramana urma in carne si sa nu miroasa ranced. De asemenea, ochii trebuie sa fie stralucitori, nu dusi in orbite si tulburi”, te sfatuieste Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
In plus, branhiile trebuie sa fie rosii, iar solzii sa nu se desprinda usor.

Bananele nu sunt bogate numai in potasiu, dar si in vitamina B6, necesara in mentinerea sanatoasa a articulatiilor. Ele mai contin folati si vitamina C. Ca sa nu se innegreasca atunci cand le folosesti la desert, prepara-le cu suc de lamaie si apa, te sfatuiesc specialistii in nutritie.

Ardeiul dulce contine 176% din necesarul zilnic de vitamina C. Mai mult, ardeii rosii sau galbeni au o cantitate dubla de vitamina C, fiind o sursa mult mai buna decat citricele.
Ardeii dulci mai contin vitamina B6.

Crevetii contin vitamina D, acizi grasi Omega 3, fier, vitamina C si B12. Cand ii cumperi, crevetii trebuie sa nu miroasa a amoniac, acesta fiind un semn de deteriorare. „Crevetii mai contin zinc si seleniu, antioxidanti ce sting inflamatia articulatiilor”, completeaza Gheorghe Mencinicopschi.

Cartofii dulci contin o cantitate mare de vitamina C, folati si vitamina B6. „Cartofii dulci contin si betacaroten, chiar intr-o cantitate mai mare decat morcovii. Pentru ca betacarotenul sa se pastreze mai bine, cartofii trebuie fierti in coaja, de preferat in aburi”, mai spune specialistul in alimentatie.


Lintea contine multe proteine si cantitati semnificative de vitamina B6. Aceasta se prepara ca fasolea sau mazarea, cel mai bine prin fierbere, pentru inactivarea unei enzime daunatoare ficatului.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • munteanu aurelia pe 10 Aug 2007, 01:43
    intrebare

    pot folosi simultan artrostop si artrovit sau alte produse pentru regenerarea articulatiilor?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod