Sarcina nu inseamna rasfat culinar

Facebook Twitter Comenteaza
Sarcina nu inseamna rasfat culinar

Specialistii avertizeaza femeile insarcinate sa aiba grija la kilogramele pe care le adauga in sarcina pentru ca le pot afecta sanatatea pe termen lung.

 

Multe femei considera ca odata insarcinate sunt libere sa manance orice si oricat, fara sa-si faca griji pentru silueta. Ei bine, aceasta parere este total gresita, dupa cum precizeaza medicii. Kilogramele in plus maresc de patru ori riscul de a deveni obeza in urmatorii 20 de ani, dupa cum au precizat specialistii la Congresul International de Obezitate de la Stockholm, citati de publicatia britanica DailyMail.

"Acest studiu este primul care ne demonstreaza clar ca excesul de kilograme din perioada sarcinii persista cateva decenii", precizeaza specialistii.

La fel de eronata este si ideea de a manca pentru doua persoane, avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Nu ai niciun motiv sa mananci exagerat in sarcina, ci doar sa alegi alimentele cu valoare nutritionala ridicata pentru a asigura aportul de nutrienti necesari pentru dezvoltarea armonioasa a copilului.
Ba mai mult, este recomandat sa-ti schimbi comportamentul alimentar inainte cu un an de a incepe conceperea copilului. "Viitorii parinti ar trebui sa fie mai atenti la ce mananca, sa renunte la alcool, sa reduca spre minim sau deloc tigarile ... pentru ca, da, este important. Nu trebuie decat sa va uitati de jur imprejur sa vedeti cat de multi copii se nasc cu probleme si ce e prin spitale ... aproape ca nici nu mai conteaza varsta mamei!", explica specialistul in nutritie.

Potrivit ghidului emis de National Institutes Health, femeile insarcinate nu trebuie sa creasca aportul caloric decat in ultimele trei luni de sarcina cand este recomandat sa consume cu 200 de kilocalorii mai mult pe zi, adica echivalentul unui sandvis mic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod