Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

Facebook Twitter Comenteaza
Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

In Romania, 6 femei continua sa moara in fiecare zi din cauza cancerului de col uterin, acesta fiind principala cauza de mortalitate prin cancer la femeile cu varste intre 15 si 44 de ani.


A 4-a editie a Saptamanii de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (European Cervical Cancer Prevention Week – ECCPW) are loc anul acesta in perioada 24 – 30 ianuarie si este un eveniment anual pan-european organizat de catre Asociatia Europeana impotriva Cancerului de Col Uterin (European Cervical Cancer Association - ECCA). GlaxoSmithKline (GSK) sprijina initiativele ECCA in Romania, considerand ca este important ca toate femeile sa beneficieze de o cat mai buna intelegere a felului in care cancerul de col uterin poate fi prevenit, deoarece fiecare femeie activa sexual este supusa riscului de a se imbolnavi.
Astfel, mesajul ECCPW de anul acesta este "Protectie impotriva cancerului de col uterin? Exista o femeie care te poate ajuta. TU".

O premiera pentru Saptamana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este anul acesta prezenta a doua proiecte romanesti pe lista nominalizarilor pentru premiile Pearl of Wisdom. Aceste premii sunt acordate de catre ECCA initiativelor menite sa previna cancerul de col uterin in tari din intreaga Europa si nu numai. Festivitatea de anuntare si decernare a premiilor Pearl of Wisdom va avea loc pe 26 ianuarie, la Bruxelles, in cadrul unei ample reuniuni pe tema prevenirii cancerului de col uterin.

"Cancerul de col uterin este o problema majora de sanatate publica si este tratata ca o prioritate de multe tari din intreaga lume.
In tara noastra, riscul de deces prin acest tip de cancer este de 6,3 ori mai mare decat in restul Europei. De aceea este important ca femeile din Romania sa fie informate asupra modalitatilor de prevenire a acestei maladii"
, spune Ciprian Marcu, Director Public Health si Corporate Affairs, GSK Romania.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste importanta problemei cancerului cervical ca o problema de sanatate publica si recomanda ca vaccinarea HPV de rutina sa fie introdusa in programele nationale de imunizare.
Impreuna, controlul citologic periodic si vaccinarea anti-HPV pot asigura cea mai buna protectie impotriva cancerului de col uterin, un tip de cancer usor de prevenit.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod