În plus, proiectul oferă pentru cei 360 de studenți din București activități de orientare și consiliere în carieră, precum și un ghid tipărit de orientare și consiliere în carieră. În completarea stagiilor de practică, vizitele de studiu vor fi găzduite de unități precum: o clinică medicală, un laborator de cercetare, o sală de operație din spital, un centru de radio-diagnostic, un centru de radioterapie oncologie, un laborator de histopatologie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgente, o secție de anestezie și terapie intensivă și o expoziție de produse și echipamente medicale.
”Credem că oamenii fac diferența - prin proiectele noastre, facem tot posibilul să oferim posibilități reale de dezvoltare participanților. Vizăm dezvoltarea și excelența, de aceea încercăm, împreună cu partenerii noștri, să redefinim modalitatea de realizare a stagiilor de practică din domeniul medical. Studenții mai bine pregătiți azi vor fi specialiștii în medicină de mâine!”, declară Dr. Ec. Răzvan Daraban, Președintele Asociației Centrul Român de Inițiative.
„Practica de vară pentru studenții la medicină oferă prigilegiul contactului direct cu pacientul. Într-o primă etapă, respectiv în anul I, studenții sunt îndrumați de către cadrele didactice în vederea dezvoltării abilității de comunicare cu pacientul, adică învață ABC-ul întocmirii unei anamneze corecte, care reprezintă baza informațională pentru stabilirea unui diagnostic clinic inițial și constituie fundamentul pentru structurarea strategiei de evaluare paraclinică. În același timp, studenții anului II iau contact direct cu modalitățile de îngrijire a pacienților cu profil chirurgie plastică, respectiv pregătirile preoperatorii și îngrijirile postoperatorii. Studenții din anii III-IV sunt progresiv implicați în activitățile concrete ce vizează îngrijirile specifice specialității chirurgie plastică pentru regiunea cranio-facială. Perioada de practică de vară oferă în același timp și oportunitatea efectuării unor gesturi și tehnici specifice în laboratorul de microchirurgie al Clinicii, în vederea familiarizării cu domeniul microchirurgiei reconstructive în etapă experimentală. Anii avansați, respectiv IV, vor avea acces în sala de operații pentru a asista la desfășurarea intervențiilor specifice de diferite grade de complexitate. Scopul final este reprezentat de familiarizarea studenților cu sfera de preocupare a domeniului chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă în regiunea cranio-facială precum și confruntarea în etapă experimentală cu exigențele impuse de practicarea acestui domeniu. Este astfel oferită oportunitatea stabilirii concordanței între dorința de a practica această specialitate prin dobândirea unor abilități tehnice strâns legate de cultivarea aptitudinilor personale, sub îndrumarea unor cadre didactice cu competență și experiență în domeniu.”, explică Prof. Univ. Dr. Ioan Lascăr, Președintele Colegiului Medicilor București, Șef Clinică Chirurgie Plastică - Microchirurgie reconstructivă - Spitalul Clinic de Urgență București; Prorector științific al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București.
© Copyright:
S-a lansat proiectul PRESMED - Practică Europeană pentru Studenții la medicină
Proiectul vine în întampinarea nevoilor studenților la Medicină, prin organizarea de stagii de practică, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar și prin vizite de studiu în locații semnificative pentru formarea lor.
Posteaza comentariu