S-a lansat primul manual de nutriţie, avizat de Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului, introdus ca optional în curicula şcolară din România.
Realizat de către bine cunoscutul nutriţionist, Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu, manualul, studiat ca opţional în şcolile din România începând cu acest an îşi propune să ofere copiilor noştrii, de timpuriu, primele noţiuni despre ce înseamnă în ziua de astăzi o alimentaţie sănătoasă şi totodată îşi propune, cu sprijinul educatorilor să dezvolte la aceştia primele deprinderi ale unei nutriţii echilibrate.
Lygia Alexandrescu: "Alimentaţia echilibrată este esenţială pentru creşterea copiilor noştri şi transformarea lor în adulţi sănătoşi.
Lucrarea este structurata in patru mari capitole:
1. Stil de viaţă sănătos – consolidează şi aprofundează cunoştinţele copiilor asimilate la orele de educaţie pentru sănătate
2. Nutrienţi speciali – capitolul prezintă valoarea nutritivă şi energetică a substanţelor conţinute de alimente
3. Piramida alimentară explicată – prezintă grupele de alimente
4. Etichetele alimentelor – prezintă datele cuprinse de etichetele produselor alimentare şi explică modul de citire şi interpretare a acestora.
La finalul lucrării este o programă pentru acest curs opţional, ce poate fi folosită ca atare sau ca sursă de inspiraţie.
Posteaza comentariu