Britanicii au descoperit o reteta de ciocolata sanatoasa care nu ingrasa si poate fi consumata in post, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.
Solutia pe care au gasit-o ei consta in inlocuirea grasimilor cu apa, astfel ca ciocolata sa contina mai multa apa, dar sa aiba un gust la fel de delicios. In cercetarea lor, expertii de la Universitatea Birmingham au descoperit ca pot sa inlocuiasca grasimile cu o substanta saraca in calorii precum apa si au creat asa-numita "water-chocolate" amestecand particulele de apa cu cristale de unt de cacao.
Noua ciocolata contine 60% apa si are un gust si miros identice cu cea obisnuita, potrivit cercetatorilor. In prezent, inventatorii incearca sa negocieze cu reprezentantii industriei alimentare pentru a dezvolta si comercializa noua ciocolata.
Credit foto: telegraph.co.uk
Comentarii (1)
vreau sa stiu cand aare pe piata aceasta ciocolata!sunt fan al acestui desert delicios
Posteaza comentariu