Dintre persoanele care au beneficiat de un transplant renal, 949 au fost adulti (dintre care 42 diabetici) si 51 receptori pediatrici. Dintre cei 1000 de transplantati, in urma monitorizarii, s-a constatat ca 701 prezinta functie renala normala, 98 dintre persoane au decedat din alte cauze, avand insa functia renala normala, iar restul au fost pierduti din evidenta.
Tratamentul litiazei aparatului urinar, incontinenta urinara la femeie si la barbat, complicatiile aduse de cistectomia radicala, transplantul renal, tratamentul cancerului de prostata, precum si infertilitatea masculina si tratamentul tumorilor peniene au fost doar cateva dintre subiectele tratate in cadrul celui de-al XXV-lea Congres National de Urologie, ROMURO 2009, care a avut loc saptamana trecuta.
Congresul a reunit nume mari ale urologiei romanesti, precum prof. dr. Ioanel Sinescu, conf. dr. Gabriel Gluck, prof. dr. Petrisor Geavlete, prof. dr. Gheorghe Bumbu, dar si ale Scolii Europene de Urologie. Printre invitatii din Europa se numara si secretarul general al Asociatiei Europene de Urologie, prof. Per-Andres Abrahamsson (Lund, Suedia), prof. J. Palou Redorta (Barcelona, Spania) si prof. S. Minhas (Londra, Marea Britanie).
Romania - in randul tarilor cu traditie in realizarea de transplant renal
In perioada iunie 1997 – mai 2009, in tara noastra au fost realizate 1000 de transplanturi renale, cu o medie de 83-84 de proceduri pe an, situatie care ne plaseaza in randul tarilor cu traditie in realizarea de transplant renal.
De TopSanatate
Posteaza comentariu