Rezultatele Studiului Observational Activia au fost anuntate publicului

Facebook Twitter Comenteaza
Rezultatele Studiului Observational Activia au fost anuntate publicului

Compania Danone Romania a prezentat, in cadrul unui eveniment, rezultatele Studiului Observational Activia, realizat cu sprijinul Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, in cadrul caruia au fost urmarite efectele consumului regulat de Activia in promovarea confortului digestiv.

Astfel, in Romania, 67% din femei acuza frecvent simptome de balonare, 26,3% senzatie de greutate in abdomen si 21,8% tranzit intestinal lent. Dupa cum au dezvaluit rezultatele Studiului Observational Activia, 89% dintre respondenti s-au declarat convinsi de beneficiile Activia, in timp ce 97% au declarat ca doresc sa consume in continuare acest produs zilnic.


"Studiul Observational s-a desfasurat in 10 tari, pe un numar de 14.191 de subiecti, propunandu-si sa observe evolutia simptomatologiei asociate unor tulburari functionale moderate dupa consumul iaurtului Activia", a declarat Prof.Univ. Dr. Radu Voiosu, Vicepresedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie (in imagine).

Acesta a adaugat ca, in cadrul studiului efectuat in Romania, 106 medici de familie au selectat un numar de 767 respondenti cu tulburari functionale digestive.
La studiu au participat atat femei, cat si barbati, impartiti pe grupe de varsta, cuprinse intre 18 si 70+ ani. Acestia au consumat cate o portie de Activia zilnic, timp de 14 zile consecutiv, iar evaluarea s-a facut pe baza a doua chestionare, pe care subiectii le-au completat inainte si dupa perioada de consum.

In Romania, cele mai frecvente probleme digestive mentionate de catre participantii la studiu au fost tranzitul intestinal lent, senzatia de balonare si durerile abdominale. Rezultatele studiului au aratat ca, dupa 14 zile de consum regulat al iaurtului Activia, 80% dintre respondenti au declarat ca tranzitul intestinal s-a imbunatatit, 65% au declarat ca n-au mai avut senzatii de balonare, aproximativ acelasi procent inregistrandu-se si in cazul durerilor abdominale.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod