Studii recente confirma ca meditatia si rugaciunea pot sa diminueze durerile cronice. De asemenea, este posibil ca ele sa ajute in cazul suferinzilor de boala Alzheimer. Dumnezeu este o creatie a creierului nostru? De ce credem in lucruri pe care nu le putem proba? Ce este viata de dupa moarte? Centrul pentru spiritualitate si spirit din cadrul Universitatii din Pennsylvania incearca sa raspunda acestor intrebari cu ajutorul investigatiilor imagistice asupra creierului.
|
TENDINTA "Azi este acceptat ca un tratament cu adevarat eficient nu se reduce la administrarea unor pastile" Andrew Newberg medic |
SPIRIT. "Convingerile religioase fac parte din viata noastra. Ele fac din noi ceea ce suntem. Sunt esenta fiintei noastre", sustine doctorul Andrew Newberg, directorul centrului. Specialist in medicina nucleara, dr. Andrew Newberg este coautor a trei lucrari privind relatia dintre stiinta si spiritualitate. In acest centru, o echipa multidisciplinara de specialisti studiaza legatura dintre creier si credinta din punct de vedere biologic, psihologic, social si ideologic. Unele studii s-au orientat spre analizarea creierului calugarilor tibetani in timpul meditatiei si a creierului calugarilor franciscani aflati in rugaciune.
Ei au comparat imagistic creierul acestor persoane in momente deosebite