Produsele sunt facute dintr-o serie de mixuri dietetice de faina, bazate pe indicii glicemici. Dr. Gabriela Man, inventatoarea fainii care nu ingrasa a semnat un parteneriat cu lantul de cofetarii Ana Pan & Ana Co unde se vor gasi pentru inceput paine, chifle, saratele si prajituri cu fructe, uruamd sa fie introduse si alte produse dietetice precum cozonaci, checuri, prajituri, torturi, inghetata si bomboane.
Avantajele regimului bazat pe aceste mixuri dietetice:
1. Regimul nu implica restrictii din punct de vedere al aportului caloric - nu exista riscul adaptarii metabolice.
2. Permite o viata fara frustrarile inerente altor tipuri de regim (hipocaloric, disociat) - in acest tip de regim se poate gati orice tip de preparat, cu mici exceptii (de ex. nu exista deocamdata inlocuitor echivalent pentru cartofii prajiti sau copti). Se pot gati snitele, fripturi, pizza, prajituri cu crema, torturi, cozonac, placinte cu diverse umpluturi, chiftele, sarmale etc.
3. Creste energia organismului pe parcursul intregii zile - nu se mai produc hipoglicemiile repetate din alimentatia bogata in amidon si zahar, ceea ce conduce la optimizarea nivelului energetic. Fara acele hipoglicemii dispar: somnolenta de dupa masa, iritabilitatea, poftele diverse etc.
4. Se normalizeaza constantele metabolismului glucidic si lipidic - vom fi mult mai sanatosi! Se normalizeaza trigliceridele sanguine, colesterolul, glicemia. Evident, nu mai prezentam riscul de a face diabet zaharat, ateroscleroza, infarct cardiac, accident vascular etc.
5. Este un regim pentru intreaga familie: este mai mult decat benefic sa scoti din alimentatie alimentele rafinate, amidonul, zaharul, sa reduci consumul de grasimi saturate. Fiind regim de intretinere, greutatea se mentine constanta la cei din familie care nu au probleme in acest sens.