Pilulele numai cu estrogen cresc riscul de aparitie a cheagurilor de sange

Pilulele cu estrogen prezinta un adevarat pericol pentru femeile in varsta, deoarece cresc riscul de aparitie a cheagurilor de sange, insa nu la fel de mult ca in cazul suplimentelor care contin pe langa estrogen si progestin, informeaza CBS News potrivit unor studii ample realizate pe mai mult de 10.000 de participante

Cercetarea a inclus un numar de 10.739 de femei cu varste cuprinse intre 50 si 79 de ani cu histerectomie; cele care au luat piluele cu estrogen prezinta un risc cu pana la 32% de a forma cheaguri de sange la picioare, fata de cele care nu au luat aceste pilule.
Pilulele numai cu estrogen maresc riscul de aparitie a cancerului uterin. Studiul de fata este cel mai riguros realizat pana in momentul de fata si care scoate in evidenta conexiunea dintre pilulele care au in compozitie numai estrogen si cheagurile de sange care apar la femeile sanatoase aflate in postmenopauza. Cu toate ca rezultatele nu sunt spectaculoase, au adaugate totusi pe lista de complicatii care pot aparea in aceste situatii. Acest amplu studiu pare sa contrazica presupunerile potrivit carora suplimentele hormonale administrate la menopauza sunt benefice pentru sanatatea organismului si impiedica aparitia diverselor boli la batranete.
In anul 2002, un studiu a evidentiat legatura dintre suplimntele hormonale (estrogen-progestin) si atacurile de inima, cancerul de san si ca administrarea lor dubleaza riscul de aparitie a cheagurilor de sange. In concluzie, milioame de femei au incetat sa mai foloseasca aceste suplimente. Femeile care s-au confruntat in viata lor macar o singura data cu problema cheagurilor de sange au prezentat un risc, de asemenea, crescut de a dezvolta altele noi in timpul experimentului realizat de cercetatori.
Asadar, acestia au avertizat ca administrarea pilulelor numai cu estrogen trebuie descurajata in cazul acestor femei (daca nu se folosesc si pastile care dilueaza sangele).
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bacescu gianina pe 13 Apr 2006, 13:32
    pilulele cu estrogen

    da, cresc riscul de tromboze venoase mai ales daca sunt fumatoare si au peste 35 de ani, iar daca contin numai estrogeni nu se recomanda la femeile care intra la menopauza;trebuie suplimentat cu progesteron.Pentru femeile tinere active sexual, care iau pilule anticonceptionale nu exista pericol deoarece acestea contin si estrogen si progesteron.Se recomanda sa se urmareasca transaminazele si timpii de coagulare.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod