Oamenii de stiinta au descoperit ca un consum ridicat de acizi grasi nesaturati omega 3, gasiti in pesti uleiosi precum somon, hering sau macrou, poate reduce riscul de cancer de prostata cu aproximativ 60%.
Studiul a comparat dietele a 466 de barbati diagnosticati cu aceasta boala cu dietele a 478 de barbati cu o stare buna de sanatate. Cercetatorii au observat ca barbatii care consuma pesti uleiosi, bogati in omega 3, o data sau de trei ori pe luna prezinta un risc cu 36% mai mic de a suferi de aceasta afectiune, in timp ce barbatii care consuma astfel de pesti o data sau de mai multe ori pe saptamana prezinta un risc cu 57% mai mic.
Specialistii cred ca omega 3 ajuta la prevenirea cancerului de prostata luptand impotriva inflamatiilor.
Sursa: DailyMail
Pestele uleios protejeaza impotriva cancerului de prostata
Consumul de pesti uleiosi protejeaza barbatii impotriva cancerului de prostata, arata un nou studiu.
De TopSanatate