Peste 2000 de romance rateaza anual sansa de a trai

Cu prilejul Saptamanii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (18 - 24 ianuarie 2009), Centrofarm lanseaza campania "Cancerul de Col Uterin - Ofera-ti sansa de a trai!", dedicata informarii si educarii cu privire la aceasta afectiune.
"Cancerul de col uterin afecteaza in Romania de trei ori mai multe femei decat cancerul ovarian. Situatia este cu atat mai trista cu cat aceasta boala poate fi prevenita. Am demarat campania tocmai pentru a atrage atentia publicului asupra acestei realitati dureroase. Statisticile sunt clare - intelegerea si educatia privind cauzele si riscurile acestei afectiuni sunt limitate", a declarat Dorin Catana, Director General Centrofarm.

Campania se concentreaza asupra a doua directii: preventia si protectia. Pe toata perioada campaniei, peste 20 de consultanti sunt prezenti in farmaciile Centrofarm, conform unui program prestabilit si care le vor oferi sfaturi clientilor si ii vor directiona catre clinici medicale partenere pentru a consulta un medic specialist.
Campania se desfasoara in toate farmaciile Centrofarm din Bucuresti si din tara, pana la data de 28 februarie.
   
Potrivit studiilor de eficienta realizate de Merck Sharp & Dohme, cele doua tipuri de HPV, 16 si 18 sunt raspunzatoare pentru aproximativ 70% din cazurile de cancer de col uterin si alte 10 tipuri de HPV (31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59) sunt responsabile pentru mai mult de 20% din cazurile de cancer de col din lume. Astfel, cancerul cervical, displazia/cancerul ano-genital si condiloamele reprezinta o importanta problema de sanatate publica si acum pot fi prevenite.


38% dintre femei considera ca nu sunt bine informate

Conform unui studiu efectuat de GSK in 2007 la nivel european, doar 38% dintre femei considera ca sunt bine informate asupra acestei afectiuni.
Mai mult decat atat, peste jumatate dintre femei (55%) considera ca medicii nu le ofera sprijinul emotional necesar, nevoia de imbunatatire a dialogului fiind resimtita si de catre medici  - 55% dintre acestia considera ca este nevoie de un  mai bun dialog cu pacientele pe tema cancerului de col uterin si a testelor citologice.


Testul Papanicolau trebuie efectuat periodic

Pentru femeile sub 45 de ani, cancerul de col uterin este al doilea cancer ca frecventa in lume. Efectuarea periodica (anual) a testului Papanicolau constituie cea mai eficienta modalitate de a diagnostica existenta acestui virus. Pe langa testele citologice realizate regulat, femeile se pot proteja impotriva cancerului de col uterin si prin vaccinare.
In cadrul campaniei Centrofarm, clientii vor beneficia de administrarea gratuita a vaccinului (daca acesta este achizitionat dintr-o farmacie Centrofarm), precum si de reduceri in clinicile medicale partenere - 15% la consultatia de catre un medic specialist sau un medic primar ginecolog si 10% la efectuarea testului Papanicolau.

Potrivit unui raport in 2007 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cancerul de col uterin ucide o femeie la fiecare doua minute, la nivel mondial. Statisticile arata ca in Romania 6 femei mor in fiecare zi din cauza acestei afectiuni, iar alte 9 sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Tara noastra ocupa primul loc, in Europa, in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin (23,9%), fiind urmata de Bulgaria si Slovacia, conform rezultatelor cercetarilor efectuate de Centrul de Informare privind virusul HPV uman si cancerul de col uterin.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ela pe 15 Ian 2009, 17:53

    Cum apare un vaccin sau medicament care trebuie vandut, cum apar statistici ca un "pop-up" (Hopa Mitica, pe romaneste). Exista referinte care sa le confirme? Ni se creeaza un sentiment acut de manipulare prin statistici, sondaje..., si masiva neincredere.

    0
    0

  • Marius pe 15 Ian 2009, 14:50
    dati informatii corecte

    Articolul contine informatii gresite din punct de vedere medical

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod