Părinţii care refuză vaccinarea copiilor "au ajutat" epidemia de pojar din California

Înmulţirea şi răspândirea cu repeziciune a cazurilor de pojar în Statele Unite, după ce o persoană infectată a vizitat parcul de distracţii Disneyland în decembrie 2014, au fost în mare parte alimentate de părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii, potrivit unui studiu publicat săptămâna aceasta în revista JAMA Pediatrics.

Deşi persoana de la care a pornit seria de cazuri de pojar nu a fost încă identificată, autorităţile suspectează că epidemia s-a declanşat după ce un turist străin bolnav a vizitat parcul tematic Disneyland din sudul Californiei în a doua jumătate a lunii decembrie, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

De atunci, au fost confirmate 145 de cazuri de pojar în şapte state americane şi trei ţări, toate legate de îmbolnăvirile de la Disneyland, potrivit Centrului de prevenire şi control al bolilor (CDC).

"Această analiză preliminară sugerează că nerespectarea standardelor de vaccinare este cel mai probabil cauza epidemiei de cazuri de pojar din 2015", au scris autorii studiului într-un articol ştiinţific publicat săptămâna aceasta în revista JAMA Pediatrics.

Folosind date obţinute în timpul apariţiei cazurilor de pojar de la începutul anului, echipa de experţi a descoperit că pacienţii proveneau din regiuni în care rata de vaccinare era cu mult mai mică decât pragul minim recomandat pentru a asigura protecţia tuturor membrilor comunităţii.

Acest prag minim este de obicei de 95%.

Rata de vaccinare în rândul persoanelor expuse pojarului în timpul epidemiei a fost probabil între 50% şi maximum 86%, potrivit studiului.

"Chiar şi cele mai mari rate de vaccinare estimate din cadrul modelului nostru s-au situat mult sub acest prag minim recomandat", au precizat cercetătorii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod