Ovazul scade colesterolul "rau"

O echipa de experti de la Universitatea Kentucky a constatat ca ovazul are puterea de scadea nivelul colesterolului "rau" din organism.

A trecut mai bine de 10 ani de cand Administratia Alimentatiei si a Medicamentelor (FDA) a aprobat beneficiile ovazului (faina, fulgi) asupra sanatatii inimii. Aprobarea a venit in urma unui studiu care a aratat clar importanta fibrelor solubile din ovaz care scad nivelul colesterolului "rau".

Noile cercetari confirma aceste beneficii. De asemenea, mai aduc unele completari cu referire la alte beneficii ale ovazului, precum ar fi:

1. Ajuta la dieta: kilogramele in minus ajuta la scaderea colesterolului "rau", iar ovazul mai da o mana de ajutor in plus.

2.

Previne inflamatiile. Testele efectuate in laborator au aratat ca antioxidantii din ovaz detin proprietati anti-inflamatorii.

3. Cerealele integrale lupta impotriva hipertensiunii arteriale, a diabetului zaharat tip 2 si a kilogramelor in plus.