Orezul negru intra in categoria super-alimentelor pentru ca este sarac in zaharuri, insa bogat in fibre si nutrienti care ne protejeaza de bolile cardiovasculare si cancer, arata cercetatorii in cadrul reuniunii din aceasta saptamana a Societatii Americane de Chimie din Boston.
Beneficiile oferite de orezul negru sunt date de antocianina, un pigment solubil in apa (antioxidant) care are de obicei culoarea rosie, violeta sau albastra si confera pigmentul de culoare multor plante si flori. Specialistii de la Louisiana State University au aratat ca antioxidantii din plantele inchise la culoare protejeaza arterele si previn distrugerea ADN-ului.
"Doar o lingura de orez negru contine cu mult mai multe antocianine decat se gasesc in aceeasi cantitate de afine, insa cu un continut scazut de zahar, mai multe fibre si vitamina E", explica dr.
Cand orezul este prelucrat se inlatura straturile exterioare ale bobului pentru a produce orez brun sau orez alb rafinat.
In China antica, orezul negru era cunoscut ca "orez interzis", deoarece putea sa fie consumat doar de catre nobilime.
Comentarii (1)
Buna articol,abia astept sa mi cumpar orez negru,am vazut ca este la supermarketuri...pana acum am folosit orezul brun si e deosebit...multumesc pt informatii,le citesc cu mare placere si le si aplic in noul meu stil de alimentatie..
Posteaza comentariu