Operatii gratuite de varice, cu un aparat utilizat in premiera mondiala



Unsprezece persoane au fost operate gratuit de varice, luni, la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, cu un aparat utilizat in premiera mondiala, transmite corespondentul Mediafax.

Interventiile chirurgicale, efectuate de o echipa de medici francezi, au inceput la ora 8.00 si au continuat pana in jurul orei 18.00, medicii francezi facand doar o scurta pauza in jurul orelor amiezii. Interventiile au durat 10-35 de minute pe pacient, fata de o ora jumatate sau doua, cat necesita cele clasice.

"Operatia e foarte eleganta si foarte simpla, dar de o eficacitate mare.
E un mare castig pentru stiinta", a explicat directorul spitalului din Sighetu Marmatiei, Vasile Bodnar, care a urmarit indeaproape ce s-a intamplat in sala de operatie.

Alte 11 persoane urmeaza sa fie operate de echipa de medici francezi in cursul zilei de marti, pentru ca apoi interventii similare sa aiba loc la Iasi.

Din cauza numarului mare de cereri din partea bolnavilor maramureseni, specialistii au decis sa continue operatiile si in vara.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Puzdrea Adrian pe 23 Apr 2007, 09:38
    Varice

    vreau sa ma operez si eu.Cu cine tin legatura?

    0
    0

  • Diana pe 17 Apr 2007, 20:59
    Buna seara

    Pare interesant articolul...dar daca ar fi mai multe informatii...ar fi si mai bine. Cum as putea afla mai multe date despre aceasta operatie? Va multumesc!

    0
    0

  • Lili pe 17 Apr 2007, 12:04
    Varice

    Cum pot afla amanunte despre interventie la Iasi?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod