In urma acestui studiu, cercetatorii spera in realizarea unei tehnici, numita magnetoencefalografia (MEG), care sa ajute la disgnosticarea precoce a copiilor cu autism, permitandu-le acestora sa inceapa tratamentul mult mai devreme.
Timothy Roberts, Vice-Presedinte al departamentului de cercetare in radiologie la Spitalul de Copii din Philadelphia, si o echipa de cercetatori au realizat in studiu, la care au participat 30 copii cu autism cu vasta cuprinsa intre 6 si 15 ani.
Acestia au fost pusi copii sa asculte sunetele ce se aud la televizor si sa silabiseasza; in acest timp erau monitorizau micile campuri magnetice produse de creier prin impulsurile folosind un coif ca dispozitiv.
Un copil normal pronunta o silaba intr-o zecime de secunda, insa in cazul copiilor cu autism creierul acestora reactiona cu 20 pana la 50% mai lent.
Deoarece o singura silaba dintre cuvant plurisilabic iti poate lua mai putin de un sfert de secunda pentru a o pronunta, Dr. Roberts sustine ca extraintarzierea in randul copiilor cu autism poate impiedica capacitatea lor de intelegere.
Sursa: DailyMail
O noua tehnica pentru diagnosticarea autismului
Cercetatorii au descoperit o noua tehnica pentru diagnosticarea precoce a copiilor care sufera de autism. Creierul copiilor cu autism reactioneaza mai lent, deoarece percep sunetel cu o fractiune de secunda mai lent decat creierul copiilor normali, fapt care explica probleme de comunicare asociate copiilor cu autism.
De TopSanatate
Posteaza comentariu