Noul vaccin pentru preventia infectiei cu papiloma virus uman (HPV)

Un vaccin pentru prevenirea infectiei cu HPV (papilomavirusuri umane) si, implicit, pentru prevenirea cancerului de col uterin, se afla in stadiul de inregistrare in intreaga lume

Vaccinul propus de compania GlaxoSmithKline a fost dezvoltat pentru a preveni infectia cu doua dintre cele mai raspandite tipuri de HPV. In studiile clinice, vaccinul a demonstrat o protectie de 100% fata de infectia persistenta cu HPV 16 si 18, cat si protectie impotriva leziunilor precanceroase asociate. In aceleasi studii clinice s-a obtinut dovada preliminara a protectiei largite si impotriva altor tulpini de HPV cauzatoare de cancer, in plus fata de HPV 16 si 18.
Vaccinul este formulat cu adjuvantul inovator particular AS04, selectat pentru a furniza niveluri sustinute si puternice de anticorpi la femei. Vaccinarea, alaturi de screening-ul prin testul Papanicolau, poate reduce suplimentar riscul de cancer de col uterin, comparativ cu utilizarea exclusiva a screening-ului 3,10. Orice femeie este expusa riscului de infectare cu HPV oncogen, infectie ce ar putea determina cancer de col uterin. HPV este un virus foarte frecvent intalnit si extrem de contagios.
Se transmite usor prin contact cutanat direct al pielii din regiunea ano-genitala, in cursul unor activitati sexuale (nu neaparat contact sexual cu penetrare). Prezervativele nu asigura protectie. Conform datelor de la Centrul de Calcul si Statistica Sanitara, in anul 2003, in Romania, au fost raportate 33991 cazuri de cancer de col uterin, dintre care 3268 au fost cazuri noi. Cancerul de col uterin (cervical) este astazi o boala a carei cauza a fost depistata. Se estimeaza ca intre 50 si 80% dintre toate femeile active sexual vor dobandi o infectie cu HPV pe durata vietii lor.
Aproape 50% dintre aceste infectii sunt provocate de serotipuri HPV oncogene, desi majoritatea acestor infectii se pot vindeca spontan in trei ani.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • winfast pe 28 Nov 2008, 02:48
    Drag utilizator

    Romanul tot roman e, vai draga dar ce te ai speriat asa tare de vaccinul acesta? Crezi toate tampeniile care se zvonesc despre el? si apropo cu situl mentionat de tine, e vorba de vaccinul antihepatic B deci in niciun caz de HPV care este un bun vaccin asteptat de multi. Nu face nimeni experimente pe copii nostri... un vaccin oare-care inaite sa fie scos pe piata e testat 5-10 ani inainte de a da verdictul e bun 100%. Sa-ti dau un exemplu: eu am un mar care a dat rod in primul an toamna iau cele 100 de mere si invit 100 de persoane ca sa isi zica parerea despre marul meu, dupa ce toti au gustat din el intreb, cum e? ce paretea aveti? si 2 dn cei 100 au dureri mari de stomac, deci eu nu am facut nimic merelor le am servit naturale... vezi... cauza nimeni nu o stie pura intamplare. Acuma vaccinul acesta care e dat mii sau chiar milioane de tinere normal ca acolo 2% o sa zica am avut greturi si am avut probleme.. fireste pura intamplare. Pentru ca e vorba de o masa mare de oameni vaccinati. El e mult mai benefic pt ca medicii stiu ce fac mai ales ca virusul HPV face multe victime la femei.

    0
    0

  • Darael pe 20 Nov 2008, 20:36
    Refuzati acest experiment pe fetele din Romania !

    Citeste si da mai departe. http://www.nuvaccinurilor.blogspot.com/ E bine sa fim informati cand e vorba de sanatatea noastra si a celor dragi! Va vine sa credeti ca ei fac experiente pe oameni? Pe copiii nostrii ? Ce stie o fata de clasa a IV-a ? Nimica, e dusa la vaccinat ca mielul la taiere.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod