Studiul a comparat tiotropium 18 /g, administrat o data pe zi, cu placebo, permitqnd tuturor pacientilor sa continue administrarea medicatiei respiratorii recomandate in mod uzual, cu exceptia anticolinergicelor inhalatorii, fiind posibila inclusiv ajustarea dozei in timpul studiului.
Studiul clinic UPLIFT a inrolat 5.993 pacienti cu BPOC din 37 tari si s-a incheiat la finalul anului trecut. Rezultatele confirma faptul ca beneficiile tratamentului cu tiotropium sunt sustinute pe termen lung si ca pacientii cu BPOC isi pot continua viata activa. In cadrul studiului, tiotropium s-a dovedit benefic pe termen lung, imbunatatind rata de supravietuire, functia pulmonara, rata exacerbarilor si calitatea vietii pacientilor, reconfirmand totodata profilul sau de siguranta favorabil.
Studiul a contribuit la cresterea cunostintelor medicale despre impactul pe care il poate avea tratamentul asupra evolutiei clinice a BPOC. Aceste date vor aduce medicilor increderea de a prescrie mult mai devreme tratamente de intretinere pe termen lung.
In prezent, BPOC este a patra cauza de mortalitate la nivel mondial si se preconizeaza ca in 2020 va ocupa locul trei, dupa boala coronariana ischemica si bolile cerebrovasculare.
© Copyright:
Noi date privind beneficiile tiotropium in BPOC
Studiul clinic de referinta in bronhopneumopatia cronica obstructiva - BPOC - demonstreaza ca tiotropium determina imbunatatiri de durata si sustinute ale functiei pulmonare pe parcursul a patru ani, crescand rata de supravietuire.
De TopSanatate
Posteaza comentariu