Potrivit cercetatorilor, consumul zilnic de alimente bogate in carotenoizi protejeaza femeile aflate la varsta premenopauzala impotriva cancerului de san.
Dr. Laura I. Mignone, coordonatoarea studiului, admite faptul ca majoritatea factorilor de risc in cancerul mamar sunt hormonali. Totusi, alimentatia este foarte importanta in prevenirea afectiunii si asupra acestui factor se poate interveni.
Studiul a stabilit faptul ca doua portii de legume bogate in carotenoizi consumate in fiecare zi scad riscul aparitiei tumorilor la san cu 17%. Una din explicatiile cercetatorilor este ca aceste substante interfereaza cu estrogenii si au, de asemenea, un puternic efect antioxidant.
Sursa: AGI Salute
Morcovii protejeaza femeile premenopauzale impotriva cancerului de san
Inainte de a ajunge la menopauza, femeile ar trebui sa consume multi morcovi pentru a reduce riscul imbolnavirii de cancer de san, sugereaza o cercetare desfasurata la Harvard School of Public Health din Boston.
De TopSanatate