Una dintre cauzele frecvente ale migrenelor este lipsa somnului, potrivit unui studiu recent.
Media de somn necesara pentru a asigura sistemului nervos odihna de care are nevoie pentru a se reface este de 7-8 ore pe noapte.
Aerisirea camerei, consumul unui pahar cu lapte si evitarea situatiilor neplacute inainte de culcare, reduc riscul aparitiei migrenelor cu 30%, arata rezultatele cercetarii citate de Nescafe.
De asemenea, cafeina amelioreaza migrenele, deoarece procesul de absorbtie a medicamentelor analgezice este mai accelerat, precizeaza specialistii.
Sfaturi care previn migrenele
- Un dus sau o baie calda cu saruri de relaxare;
- Un masaj usor al tamplelor si al zonelor dureroase;
- un pahar cu lapte caldut baut seara;
- Daca esti la birou, incearca sa pui o compresa rece pe frunte.
„Pentru a reduce riscul de aparitie a migrenelor si pentru un plus de energie, este indicat sa avem o alimentatie echilibrata, sa facem in fiecare zi minim 30 de minute de miscare si sa evitam pe cat posibil stresul. Incercati sa va goliti mintea de ganduri, iar daca durerea are drept cauza stresul, puteti efectua tehnici de relaxare sau plimbari in aer liber. Cele mai bune metode pentru a preveni durerile de cap sunt cele naturale, la indemana noastra" declara Elena Casapu, specialist in nutritie.
Migrenele sunt dureri de cap intense, de cele mai multe ori localizate pe partea stanga, in ritmul pulsului arterial. Acestea pot fi determinate de activitatile solicitante de zi cu zi, problemele hormonale, depresiile, stresul, oboseala si emotiile puternice, fie ca sunt pozitive sau negative.
Posteaza comentariu