Potrivit oamenilor de stiinta, in Marea Britanie, anual ar putea fi prevenite 3.700 de cazuri de cancer la intestine daca oamenii ar consuma mai putin de 70 de grame de carne procesata pe saptamana, echivalentul a 3 felii de sunca.
Specialistii le recomanda parintilor sa inlocuiasca aceste produse din alimentatia copiilor cu altele mai sanatoase precum carnea de pui, peste sau branzeturi. Pentru a evita riscul imbolnavirii mai tarziu in viata, trebuie sa se evite consumul de carne procesata, afumata, cu multa sare sau aditivi in timpul copilariei, mai spun expertii.
In 2007, The World Cancer Research Fund anunta ca, pe langa renuntarea la tutun, mentinerea unei greutati normale printr-o alimentatie sanatoasa este cel mai eficient mod de a preveni cancerul.
Mezelurile: un pericol pentru sanatatea copiilor
Sunca, salamul si alte tipuri de carne procesata cresc riscul imbolnavirii de cancer de intestine la copii, avertizeaza expertii britanici citati de Daily Mail.
De TopSanatate