Metoda inovatoare de tratare a varicelor



O noua metoda de tratare chirurgicala a afectiunilor venoase a fost aplicata, in premiera in Romania, la un spital privat din Capitala. O echipa mixta de medici, formata din specialisti romani si francezi, au operat 4 pacienti. Pentru operarea pacientilor cu boala varicoasa s-a aplicat metoda CHIVA, o tehnologie noua in domeniu. Unul dintre pacienti, care in urma cu 2 ani suferise un accident vascular cerebral, a fost supus unei interventii complexe de reconstructie arteriala cerebrala. "Metoda se aplica in ambulatoriu, cu anestezie locala, iar venele bolnave nu sunt distruse", a declarat dr.
Gabriela Cozmanciuc, colaborator al spitalului privat din Bucuresti, la Clinica Geoffroy Saint Hillaire-Paris si Spitalul American din Paris. Specialistii francezi au declarat ca tehnica respectiva este un tratament conservator si hemodinamic pentru insuficienta venoasa, destinata in special tratarii varicelor. Medicii spun ca metoda se aplica si in cazul ulcerului varicos. In maximum 3 ore de la operatie, pacientul poate pleca acasa, iar interventia in sine nu dureaza mai mult de o ora. La cele patru interventii, medic anestezist a fost conf.
dr. Serban Bubenek, de la Institutul de Cardiologie "C. C. Iliescu" din Bucuresti. In viitor, aceasta metoda s-ar putea aplica si in clinicile de specialitate din sistemul sanitar public. La spitalul privat, pretul unei opratii de varice prin tehnica CHIVA, este intre 500-750 de euro. La Paris, aceeasi interventie costa 3.000 de euro, pretul fiind mai mare datorita onorariului medicilor.
Operatia arteriala costa, in Bucuresti, intre 2.000-3.000 de euro, fata de 12.000-20.000 euro, in Franta.


In Romania, bolile cardiovasculare reprezinta prima cauza de deces. (L.S.)

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • burlacu maria pe 15 Mai 2006, 20:55
    varice

    ma intereseaza aceast subiect deoarece am si eu varicisi am 28 ani

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod