Un pahar cu lapte si o felie de cozonac la micul dejun. Doua feliute de caltabos, una de toba, o portie mica de carnaciori si o salata pentru aperitivul de la pranz. Felul unu - o supa de pui sau o ciorbita. Nu cu smantana si nici cu iaurt, doar leustean si patrunjel. Felul doi - sarmale, de preferat din carne de vita, cu mult orez si varza putin sarata. Alaturi, o mamaliguta. Dupa 10-15 minute, urmeaza o cafeluta turceasca sau un ceai din plante aromate.
In cele din urma, desertul - o felie de cozonac lata de un deget. Cam asa ar trebui sa arate de Sarbatori un meniu sanatos, recomanda dr. Julieta Cristescu, medic nutritionist la Institutul de Nutritie, Diabet si Boli Metabolice din Bucuresti.Mesele frumos ornamentate ajuta digestia
Specialistul recomanda celor care vor sa-si petreaca Sarbatorile in liniste, fara sa ajunga la medic din cauza exceselor alimentare, sa se concentreze mai mult pe ornamente.