Medicatia poate agrava boala Alzheimer

Un studiu efectuat recent arata ca medicamentele prescrise de obicei pentru pacientii care sufera de Alzheimer, pot duce la agravarea bolii, informeaza BBC News online.
Neurolepticele nu au aratat nicio eficienta in tratarea pacientilor cu probleme usoare de comportament. In schimb, se pare ca aceste medicamete afecteaza vorbirea acestora.

Studiul a fost efectuat pe un grup de 165 de pacienti englezi cu Alzheimer, internati in sanatorii. La 60% dintre pacientii internati in sanatorii ci aceasta boala, le sunt administrate medicamente pentru controlarea problemelor de comportament, precum agresiunea.

Cercetatorii, de la Colegiul Kings Londra si Universitatile Oxford si Newcastle, au descoperit ca aceste medicamente nu erau eficiente pe o perioada indelungata pentru pacientii cu usoare probleme de comportament.
Insa, in doar 6 luni de tratament, acestia au inceput sa aiba probleme de vorbire.

"Chiar in tratamentele care dureaza mai mult de 6 luni, neurolepticele nu au niciun efect in tratarea pacientilor cu Alzheimer, cu usoare probleme de comportament," declara autorul studiului, profesorul Clive Ballard.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod