Produsele principale care conţin microbile sunt exfoliantele, pasta de dinţi şi gelurile de duş, micile particule de plastic fiind adăugate pentru a produce efectul de exfoliere, relatează BBC.
Aproape orice persoană utilizează unul dintre cele trei produse care eliberează în scurgere peste 100.000 de microbile. Deseori, acestea sunt realizate din polietilenă, polipropilenă sau poliester, materiale care nu sunt biodegradabile şi se pot acumula în mediile marine naturale.
De asemenea, mărimea lor este prea mică pentru a rămâne în sistemele de filtrare.
Peste 280 de specii marine şi 50 de specii de păsări au ingerat bucăţi mici de plastic. Momentan, niciun studiu nu a descoperit efectele microbilelor asupra sănătăţii umane, însă majoritatea studiilor au fost realizate la nivelul mediului înconjurător.
"Peste 680 de tone de microbile sunt utilizate doar în Marea Britanie anual. Este substanţial mai mult decât gunoiul pe care voluntarii îl adună de pe plaje în acelaşi interval de timp", a declarat profesorul Richard Thompson, biolog marin de la Universitatea Plymouth din Marea Britanie, citat de BBC.
Zeci de companii au luat voluntar hotărârea de îndepărtare a microbilelor din produsele lor, acestea dorind să le înlocuiască cu alternative naturale, precum sarea sau coaja de nucă.
Foto: Hepta
© Copyright: HEPTA
Marea Britanie interzice microbilele exfoliante din produsele de îngrijire. Sunt periculoase!
Marea Britanie va întrerupe vânzarea produselor cosmetice şi de igienă care conţin mici bucăţi de plastic până în 2017.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
Posteaza comentariu