Mai multi hamburgeri - anemie mai mare
Persoanele care au facut un obicei din a consuma produse de tip fast-food, care sunt foarte bogate in lipide, trebuie sa stie ca riscul declansarii unor boli este foarte mare. In timp, este favorizata aparitia cancerului de colon si a obezitatii, cresc depunerile de colesterol pe peretii vaselor sanguine si obturarea acestora. Rezultatul consta in atacuri cerebrale, crestere a tensiunii arteriale si sclerozare a membrelor inferioare. Recent, s-a descoperit ca „la copii se favorizeaza un «pressing over metabolic», le scade atentia, capacitatea de a intelege ce li se explica este mai redusa, deoarece copilul nu reuseste sa-si focalizeze atentia. De aceea, se prefera ca un copil sa aiba o greutate cat mai apropiata de cea normala”, explica medicul Tiberiu Mogos, de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “N. C. Paulescu”. Tiberiu Mogos prezinta un aspect inedit, descoperit recent in legatura cu consumul de hamburgeri: „Carnea este unul din alimentele foarte bogate in fier. Recomandam carne pacientilor care au anemie. In mod paradoxal, dintre cei care consuma hamburgeri o mare parte fac anemie. Nu stim inca de ce, dar asta e o realitate. Este posibil ca procesele tehnologice ultramoderne de producere a hamburgerilor sa impiedice fierul sa fie absorbabil”. daniel.befu@gandul.info