O porţie zilnică de năsturel, cunoscut si sub numele "măcriş de baltă" împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special la sâni, arată un studiu recent realizat.
Consumi 80 de grame de năsturel şi la o oră se constată o creştere a nivelului unei molecule cu proprietăţi anticancerigene, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Southampton. Ei au descoperit că un compus care oferă frunzelor gustul uşor piperat are capacitatea de a interfera cu funcţionarea unei proteine care joacă un rol esenţial in dezvoltarea cancerului, scrie publicaţia britanică DailyMail.
Astfel, acţiunea proteinei este întreruptă şi celulele canceroase nu mai primesc suficiente provizii de oxigen şi alţi nutrienţi necesari pentru a se dezvolta rapid.
În Romnânia sunt diagnosticate, anual, aproximativ 6.000 de femei cu cancer mamar, reprezentând a treia cauză de mortalitate după accidentele de circulaţie şi bolile cardiovasculare.
Credit foto: DailyMail.co.uk
Posteaza comentariu