Leucemia: tratament pe punctul de a fi descoperit

Doua gemene din Marea Britanie ar putea ajuta la descoperirea unui tratament pentru leucemie deoarece o echipa de medici cerceteaza cum a fost posibil ca doar una dintre cele 2 fetite sa se imbolnaveasca de cancer.

Olivia si Isabella au 4 ani si ar putea fi cheia unui nou tratament revolutionar. In urma cu 2 ani, Olivia a fost diagnosticata cu leucemie. Ceea ce a trezit interesul cercetatorilor este faptul ca in timp ce aceasta este bolnava, sora ei geamana este perfect sanatoasa.

Medicii au demonstrat ca ambele fetite au avut celule stem pre-canceroase in stare latenta, aparute in urma unei mutatii genetice, insa acestea s-au activat numai in cazul Oliviei - cel mai probabil in urma unei infectii.

Doctorii spun ca acest caz ar putea duce la descoperirea unor noi tratamente, mult mai eficiente si mai putin toxice decat cele la acre sunt supusi, in prezent, copii care au leucemie.
Noile medicamente ar putea distruge din start celule stem bolnave, ceea ce ar duce la scaderea numarului de sedinte de chimioterapie. Acestea sunt eficiente in 90% din cazuri, dar nivelul toxic este atat de ridicat incat 1% dintre copii mor din cauza tratamentului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • valentina pe 19 Ian 2008, 20:12
    Bucurie

    M-as bucura sa fie adevarat si sa beneficieze si copii bolnavi din tara noastra.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod