Legumele cu frunze verzi reduc riscul de diabet

Facebook Twitter Comenteaza
Legumele cu frunze verzi reduc riscul de diabet

Consumul de varza si alte legume cu frunze verzi precum broccoli, germeni de seminte, spanac, napi reduce cu 14% riscul de diabet zaharat de tip 2, se arata intr-un studiu publicat in British Medical Journal.

 

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Leicester au examinat rezultatele obtinute in urma a sase studii in care se analiza dieta mai multor voluntari si au constatat ca persoanele care obisnuiesc sa consume in fiecare zi mai mult de o portie de legume cu frunze verzi au un risc cu mult diminuat in a dezvolta diabet.



"Cunoastem deja beneficiile pe care le aduce consumul de fructe si legume, insa aceasta este prima cercetare ca atesta o legatura clara intre consumul de legume cu frunze verzi si diabetul zaharat de tip 2"
, explica dr. Iain Frame, director de cercetari la Diabetes UK, citat de publicatia britanica DailyMail.


Potrivit Prof. dr. Radu Lichiardopol, seful sectiei I-a de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice la Institutul Paulescu din Bucuresti si presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, "diabetul zaharat este o boala complexa.

De fapt, este un cumul de mai multe afectiuni. Diabetul zaharat de tip 2 este o boala progresiva, care in timp ajunge sa fie tratata cu insulina. Aceasta afectiune se intalneste frecvent la persoanele cu varsta peste 40 de ani".

In diabetul de tip 2 organismul produce prea putin insulina sau nu o poate folosi corect. Oricare din aceste cauze face ca glucoza sa ramana in sange pana se elimina in urina, in loc sa fie folosita de celule.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod