Laptele de oaie - mai bogat in vitamine si minerale decat cel de vaca

Conform unor studii recente, laptele de oaie prezinta in compozitia lui un continut mai mare de vitamine si minerale esentiale pentru dezvoltarea organismului decat laptele de vaca

Continutul de calciu din laptele de oaie este intre 162 si 259 mg/100 g comparativ cu cele 110 mg/100 g din laptele de vaca, iar aportul de fosfor, sodium, magneziu, zinc si fier este de asemenea mai ridicat. Potrivit rezultatelor obtinute de Asociatia Britanica a produselor lactate de ovine demostreaza ca laptele integral de oaie este mai bogat in grasimi decat cel de vaca (6,7 vs 2,5 %), in riboflavina/vitamina B2 (4,3 mg/l vs.
2,2 mg/l), tiamina/vitamina B1 (1,2 mg/l vs. 0,5 mg/l), niacina/vitamina B3 (5,4 mg/l vs. 1,0 mg/l), acid pantotenic/vitamina B5 (5,3 mg/l vs. 3,4 mg/l), vitamina B6 (0,7 mg/l vs. 0,5 mg/l), vitamina B12 (0,09 mg/l vs. 0,03 mg/l) si biotina/vitamina H (5,0 mg/l vs. 1,7 mg/l). Insa continutul de acid folic este egal la ambele (0,5 mg/l). Cu toate ca branza facuta din laptele de oaie - cum ar fi Roquefort, Pecorino sau feta - este destul de des consumata, nu acelasi lucru se poate constata despre laptele de oaie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bratu Chivuta pe 16 Mai 2012, 17:21
    lapte de oaie

    laptele de oaie este foarte bun are multe vittamine la fel ca cel de vaca la fel are minerale ca si cel de vaca foarte bun.!!!!!!!!.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod