Intoleranta la gluten: alternative sanatoase

Foarte multi dintre noi nu isi pot imagina o masa fara paine, paste sau un mic dejun fara cereale cu lapte. Exista insa persoane care nu se pot atinge de aceste alimente toata viata: persoanele cu intoleranta la gluten.

O categorie noua de paste fabricate doar din faina de porumb si apa pot constitui o alternativa la pastele traditionale din grau pentru persoanele care se confrunta cu intoleranta la gluten. Pastele Pasta D'Oro produse de Arpis International nu contin gluten, conservanti, coloranti, colesterol si nici ou.

Se estimeaza ca aproximativ 0,5% din populatia Europei sufera de boala celiatica, altfel numita intoleranta la gluten. Aceasta afectiune este rezultata din interactunea factorilor genetici cu cei de mediu - este o boala care afecteaza mucoasa intestinala si determina carente de vitamine si elemente minerale.

Pentru a diminua numarul celor care fac grave erori in alimentatie, oamenii de stiinta fac studii si cercetari menite sa descopere acele alimente sigure care pot sa mentina sanatatea sau sa previna complicatiile unor boli deja existente.

Astfel, testand alimentele, s-a dovedit ca porumbul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia nimanui, fiind indispensabil celor cu intoleranta la gluten.


Pastele din faina de porumb sunt indicate si pentru diabetici

In plus, rezultatele testelor realizate la University of Surrey din Marea Britanie au relevat pentru Pasta D’oro un indice glicemic (GI rating) scazut fiind recomandate in alimentatia persoanelor diagnosticate cu diabet.

Pastele Pasta D’Oro fara gluten se gasesc pe piata in 9 sortimente: pene, spirale, melci, tuburi, scoici, melcisori, lasagne, taietei, taietei patrati.