Dispozitivul este eficient în tratarea migrenei, a cefaleei de tensiune și a nevralgiei Arnold, fiind aprobat FDA (SUA) și în Comunitatea Europeană.
Este pentru prima dată când neurologii nu prescriu medicamente pentru dureri de cap, ci un rezultat al inovației în tehnologie medicală.
“Noua terapie este neinvazivă, neiradiantă și foarte ușor de folosit: dispozitivul se așază pe frunte cu ajutorul unui plasture, iar în timpul folosirii, pacientul își poate desfășura activitățile obișnuite. Aparatul are două setări: tratament în acut (o oră) și tratament preventiv (zilnic, 20 de minute). Folosit în setarea acută, aparatul scapă total de durere o treime dintre pacienți și reduce intensitatea durerii semnificativ pentru 8 din 10 pacienți. Atunci când este folosit în setarea de prevenție, dispozitivul poate reduce tratamentul medicamentos cu 75% și frecvența episoadelor de migrene cu peste 50%.”, explică dr. Bogdan Pană, medic neurolog la Centrul Medical Emerald.
Cine poate beneficia de această terapie?
Peste 200.000 de oameni din întreaga lume care suferă de migrene folosesc deja terapia prin TENS (stimularea electrică transcutană nervoasă). “Pachetele HEAD’s UP pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților și pot fi accesate în trei variante diferite, în funcție de durata utilizării: 3, 6 sau 12 luni, cu controale neurologice incluse. Costul terapiei este mai mic decât cel al medicamentelor pentru majoritatea pacienților, de aproximativ 200 de lei pe lună, însă este nevoie de minim trei luni pentru a avea rezultate optime”, spune medicul neurolog Bogdan Pană.
Mai mult de jumătate dintre cei care au migrene nu sunt niciodată diagnosticați
Statisticile arată că 12% din populația lumii suferă de migrene, femeile fiind mult mai afectate decât bărbații.
Printre factorii care pot declanșa sau pot agrava migrenele se numără: alcoolul, anumite alimente (brânzeturi, alimente cu monoglutamat de sodiu, cafea, ciocolată), stresul, foamea, oboseala accentuată, menstruația, folosirea contraceptivelor orale, somnul insuficient, exercițiile fizice prea intense și schimbările meteorologice.
Persoanele cu vârsta între 25 și 55 de ani, mai predispuse la migrene
Adesea, migrenele debutează în adolescență sau în copilărie și sunt întâlnite cu frecvență maximă la persoane între 25 și 55 de ani. După vârsta de 55 de ani, frecvența atacurilor scade, în special în cazul femeilor.
Dureri de cap ar putea avea și managerii văzând care sunt costurile generate de lipsa productivității și a absenteismului de la locul de muncă din cauza migrenelor. Companiile din întreaga lume pierd astfel zeci de milioane de dolari anual din cauza migrenelor angajaților, efectele simțindu-se din ce în ce mai tare și asupra companiilor românești, neexistând în acest moment multe alternative la tratamentul medicamentos, ineficient, invaziv și costisitor pentru angajați.
Posteaza comentariu