Iaurtul trateaza balonarile si tranzitul intestinal lent

In Romania, 67% din femei acuza frecvent simptome de balonare, 26,3% senzatie de greutate in abdomen si 21,8% tranzit intestinal lent, iar Dl.Prof.Univ.Dr. Radu Voiosu, Vicepresedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, sustine ca "intre 60 si 80% dintre consultatiile unui gastroenterolog sunt legate de tulburari functionale ale sistemului digestiv".
In sprijinul persoanele afectate de boli digestive vine si comapania Danone, care impreuna cu Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie a realizat Studiul Observational Activia, in cadrul caruia au fost urmarite efectele consumului regulat de Activia in promovarea confortului digestiv. Studiul s-a desfasurat in 6 orase din Romania: Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara, Craiova si Constanta pe un numar de 767 subiecti cu tulburari functionale digestive.  

Evenimentul pentru dezvaluirea rezultatelor studiului a fost prezidat de catre Dl.Prof.Univ.Dr. Radu Voiosu (foto), Vicepresedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie si Dl.Dr. Bogdan Ioachim, Director Comunicare, Nutritie si Stiinta al companiei Danone Romania.

Conform rezultatelor studiului, 89% dintre respondenti s-au declarat convinsi de beneficiile Activia, 97% s-au aratat dornici sa consume in continuare acest produs zilnic, iar 100% dintre respondenti au declarat ca Activia le-a imbunatatit confortul digestiv.


Cele mai frecvente probleme digestive sunt: tranzitul intestinal lent, senzatia de balonare si durerile abdominale. Dupa cum sustine si dr. Voiosu afectiunile aparatului digestiv "nu scurteaza viata nici macar cu o zi, dar le face viata imposibila persoanelor afectate". Conforma rezultatelor, dupa 14 zile de consum regulat de Activia, 80% dintre subiecti au declarat ca tranzitul intestinal s-a imbunatatit, 65% ca n-au mai avut senzatia de balonare si aproximativ acelasi procent s-a inregistrat si in cazul reducerilor durerilor abdominale.

Spre deosebire de un iaurt obisnuit, Activia ajuta la reglarea tranzitului intestinal lent deoarece contine tulpina probiotica de bifidobacterium, Bifidus AntiRegularis, care trece de bariera acida din stomac in cantitate suficienta pentru a stimula flora intestinala si motilitatea intestinului, imbunatatind astfel tranzitul intestinal lent, si reducand senzatiile de disconfort.
"Probioticele sunt microorganisme vii, care trebuie sa se gaseasca in aliemnte intr-o cantitate suficienta pentru a aduce beneficii organismului", ne-a informat dr. Ioachim.

"Iaurtul este un aliment cu multiple virtutii in pastrarea si promovarea sanatatii, cunoscute din timpuri stravechi. Acestea deriva atat din continutul sau nutritional complet si bine echilibrat la nivelul nutrientilor majori, cat si din contributia bacteriilor lactice active. Aceste bacterii aduc consumatorilor beneficii pentru sanatate, precum: ameliorarea digestiei lactozei, stimularea raspunsului imunitar nespecific, reducerea riscului de cancer de colon prin promovarea mecanismelor de degradare fermentative in dauna celor putrefactive. Un rol foarte impoartant al iaurtului in dieta este mentinerea unei flore intestinale echilibrate", ne-a informat dl dr.
Radu Voiosu.


Termenul de valabilitate


Dl.Dr. Bogdan Ioachim ne ajuta sa intelegem criteriile cu ajutorul carora de stabileste termenul de valabilitate in cazul oricarui produs lactat care se gaseste pe piata din Romania.

"Stabilirea termenului de valabilitate presupune 3 componente: materia prima (lapte proaspat), "lant al free-ului" (de la ugerul vacii si pana in fabrica laptele trebuie transportat la o temperatura de 6-8°) si conditiile de fabricare (mediu apestic controlat)". Daca aceste componente sunt respectate cu strictete, laptele nu va avea contact cu germenii si, astfel, va fi pus in recipientele speciale pentru comercializare fara germeni, care in timp duc la degradarea produsului.

Deci, cu cat igiena este mai stricta si materia prima de o calitate superioara, cu atat termenul de valabilitate este mai mare.
Totodata, medicul sustine ca in cazul produselor Danone poate confirma ca acestea nu se degradeaza brusc, mai ales daca sunt tinute in frigider, ci mai intai se acidifiaza si apoi incepe formarea bacteriilor care strica practic produsul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 5 Mai 2011, 12:44
    fals...

    da , spre deosebire de altii care spun ca e f bun eu sun contra afrmatiilor e o strategie de piata eu am patito pe pielea mea dupa cura aceea balonarile si diareea erau la ordinea zilei plus niste duireri groaznice de stomac pana nu am incetat sa mananc activia nu mi a revenit in prima faza nu am realizat ca iaurtul e cel care ne

    1
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod