Hormonul care tine la silueta ta

METODE DE SLABIT Injectiile cu oxintomedulina, un hormon natural secretat de intestin, au permis unui grup de persoane obeze sa piarda din kilogramele suplimentare. Aceasta este concluzia celui mai recent studiu al doctorului Stephen Bloom de la Spitalul Hammersmith din Londra. Cercetatorul englez a demonstrat deja intr-un alt studiu eficacitatea acestui hormon pe animale de laborator. De data aceasta, rezultatele s-au confirmat si la oameni. Oxintomedulina este un hormon pe care organismul il produce la sfarsitul fiecarei mese pentru a semnala creierului senzatia de satietate.
Astfel, oxintomedulina face parte din factorii care regleaza pofta de mancare. Dr. Stephen Bloom a testat eficacitatea acestui hormon pe 26 de persoane obeze sau supraponderale. Participantilor la studiu li s-a injectat oxintomedulina, de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de fiecare masa. Altora li s-a injectat in acelasi mod o substanta placebo (fara efecte active). In ambele cazuri, subiectii nu si-au schimbat deloc obiceiurile alimentare. Au consumat aceleasi alimente si au facut acelasi gen de activitate ca inainte de experiment.
Rezultatul: cei din "grupul oxintomedulina" au pierdut mai multe kilograme decat cei din "grupul placebo". Si anume 2,3 kilograme in patru saptamani contra 0,5 kilograme. Dr. Bloom a observat ca persoanelor care au primit oxintomedulina le-a scazut apetitul si au mancat mai putin decat ceilalti. "Oxintomedulina este un hormon care va permite reducerea senzatiei de foame. Administrata inainte de a lua masa, ea poate reduce cantitatea de hrana ingerata, determinand astfel o pierdere semnificativa in greutate", concluzioneaza dr.
Stephen Bloom. Numai ca sunt necesare si alte studii la oameni pentru a se pune la punct un tratament pe baza de oxintomedulina care sa se gaseasca pe piata. Cercetatorii vor trebui sa confirme efectele oxintomedulinei asupra obezitatii si siguranta aplicarii tratamentului pe termen lung. Cele patru saptamani de tratament sunt insuficiente pentru a afirma cu certitudine ca aceasta solutie este lipsita de riscuri. OPINIE. Profesorul doctor Constantin Dumitrache, directorul Institutului de Endocrinologie "C.I.
Parhon", este de parere ca "orice terapie porneste totdeauna de la mecanismele care induc obezitatea. Oxintomedulina face parte dintre mecanismele generate de tractul gastro-intestinal, care sunt capabile sa influenteze greutatea, controland foamea si satietatea. Legatura dintre stomac
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod