Hipnoza este considerata una dintre cele mai moderne, dar si eficiente metode de tratament. Prin hipnoza, subiectul este facut
sa-si rememoreze trecutul, descoperindu-se astfel care sunt adevaratele cauze ale problemelor din prezent. Procentul persoanelor ce pot fi duse in stare de hipnoza profunda nu depaseste insa 5 la suta.
"Hipnoza nu e un somn in adevaratul sens al cuvantului, explica psihologul Dan Lungu. E o stare alterata a constientei. Pacientul nu isi mai exercita vointa. Toate simturile lui asculta de hipnotizator.
Sugestia inlocuieste realitatea. Daca ii spun pacientului ca paharul cu apa pe care i-l dau contine vin rosu, el crede asta si, dupa ce-l va bea, se va ameti".
Dan Lungu a obtinut rezultate bune intr-o tipologie complexa de afectiuni si probleme de viata. El ofera consultatii familiale, matrimoniale, intervine in rezolvarea dificultatilor de comunicare dintre soti, a problemelor legate de comunicarea afectiva si de adaptarea sociala. Psihologul mai trateaza cu ajutorul hipnozei dependenta de alcool, de droguri si tutun, dereglarile emotionale si
sexuale. Sunt situatii in care regresia in timp e foarte importanta. Fobiile, de pilda, vin din trecut. Au produs un impact puternic asupra psihicului unui om, fie ca e vorba de frica de caini, de pisici, de spatii deschise sau de paianjeni, iar efectele se vor resimti in timp.
Posteaza comentariu