Pacientii care au participat la studii au mestecat guma fara zahar timp de 5-45 minute, de 3 ori pe zi de la interventia chirurgicala. Grupurile de control au suferit interventii chirurgicala diferite, dar nu au mai mestecat guma.
Astfel, s-a descoperit ca persoanele care au mestecat guma aveau tendinta de a se recupera mai repede fapt care conduce la iesirea din spital mai devreme.
In timpul interventiei chirurgicale intestinele isi intrerup activitatea, adica miscarile - situatie cunoscuta sub denumierea de ocluzie intestinala. Dupa interventie doctorii asculta sunetele care se formeaza in intestine si asteapta ca gazul sa treaca prin rect; acesta este semnul identificat cu reluarea activitatii intestinelor.
Astfel, s-a descoperit ca guma de mestecat ajuta intestinele sa revina la activitatile initiale, chiar cu o zi mai devreme decat in mod obisnuit. Echipa de experti a concluzionat ca mestecarea gumei ajuta la intensificarea recuperarii activitatii intestinelor si reduce numarul zilelor de spitalizare.
Sursa: Colorectal Cancer Coalition
Guma de mestecat indicata dupa o interventie pe colon
Potrivit ultimelor studii mestecarea gumei dupa ce persoana a suferit o interventie chirurgicala pe colon reduce timpul necesar pacientilor pentru eliminarea gazelor din intestine, ajutand astfel la recapatarea activitatilor initiale.
De TopSanatate
Comentarii (1)
Si ce facem cu Aspartamul din guma de mestecat?
Posteaza comentariu