Aerobicul intensiv sau exectitiile moderate de forta nu au acelasi efect.
Cercetatorii de la Universitatea Federala din Sao Paulo au divizat 28 femei si 8 barbati cu insomnie cronica primara in 3 echipe, fiecare echipa practicand: aerobic moderat, aerobic intensiv si exercitii de forta.
Dupa sesiunea de exercitii, persoanele din echipa care a facut aerobic moderat prezentau o crestere a perioadei totale de dormit cu 21%, iar calitatea somnului era imbunatatita cu 18%. De asemenea, s-a observat o scaderea a statii de axietate cu 7%.
"Aceste descoperiri indica faptul ca exista o posibilitate de diminuare a simptomelor insomniei pe cale naturala, fara ajutorul medicamentelor", a declarat autorul studiului Giselle S. Passos.
"Acesta este primul studiu care arata importanta folosirii exercitiilor fizice in tratarea insomniei si care contribuie si la cresterea calitatii vietii in randul oamenilor care au afectiuni ale somnului, una din cele mai importante afectiuni din toata lumea", a mai adaugat Passos.
Sute de studii se fac in toate colturile lumii, iar majoritatea au ca tema exercitiile fizice si sanatatea. Toate aceste studii nu au decat concluzii pozitive in legatura cu beneficiile sportului pentru om. Acest studiu din Brazilia este o dovada in plus, ca sportul, care face parte dintr-un stil de viata sanatos, te ajuta sa eviti: doctorii, medicamentele si spitalele.
Gimnastica aerobica amelioreaza simptomele insomniei
Potrivit unui studiu realizat in Brazilia, o sesiune cu gimnastica aerobica cu grad mediu de dificultate ajuta la reducerea anxietatii si imbunatateste calitatea somnului in cazul pacientilor care sufera de insomnie.
Comentarii (1)
Da, mi-a placut, ma intereseaza aerobicul, il si practic cu regularitate. Aveti dreptate
Posteaza comentariu