O dieta care include alimente cu adaosuri alimentare de esteri de fitosterol si fitostanoli scad riscul de dezvoltare a celulelor canceroase, oferind protectie impotriva cancerului de colon, numai daca experimentele efectuate pe hamsteri vor fi aplicate si pe oameni in siguranta.
Fitosterolii sunt cunoscuti pentru proprietatea lor de a reduce nivelul de cholesterol, de aceea ingredientele alimentare care contin fitosteroli si fitostanoli au inceput sa fie comercializate in numar mare
Expertii sustin ca tocmai aceasta abilitate a lor de a scadea nivelul colesterolului reduce riscul de aparitie a cancerului de colorectal. Studiile au aratat ca un nivel ridicat de cholesterol este asociat cu secretia biliara. Insa acest punct de vedere este controversat si necesita efectuare unor alte studii pentru a accepta sau a respinge legatura dintre hipercolesterolemie si cancerul de colon.
Comentarii (1)
Interesant! dar nu am inteles ce trebuie sa facem sa ne protejam ??? Concret!!!
Posteaza comentariu