Cea mai importanta descoperire se refera la faptul ca ceaiul verde ajuta la mentinerea celulei ADN si a integritatii structurale a membranei celulare. Decenii de cercetari arata ca ceaiul verde impiedica dezvoltarea celulelor nedorite din organism.
Ultimele statistici privind mortalitatea cauzata de cancer in randul populatiei japoneze, indica faptul ca rata de mortalitate este foarte scazuta, atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor. Urmarind o harta a unei regiuni din Japonia, o echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca cea mai scazuta rata de mortalitate cauzata de cancer se inregistreaza in zonele unde ceaiul verde reprezinta recolta principala, iar populatia bea ceai verde in concentratii mai mari zilnic.
Extractul de ceai verde previne aparitia cancerului
Ceaiul verde este, pe langa apa, cea mai consumata bautura din lume. Un vechi proverb chinezesc spunea: "Mai bine sa stau 3 zile fara mancare decat o zi fara ceai". Extractul de ceai verde este un element nutritiv foarte important, care si-a demonstrat, de-a lungul timpului, multiplele beneficii.