Electroacupunctura calmeaza durerea pacientilor alergici la anestezie
Medicina complementara incepe sa-si gaseasca un loc din ce in ce mai definit in medicina clasica romaneasca. De exemplu, tehnicile acupuncturii se aplica cu succes in stomatologie. In general, tinta este durerea.
In medicina dentara, acupunctura se aplica in situatii de durere maxima, atroce si permanenta. dentist Cinel Malita a spus ca nu toti pacientii pot fi tratati prin metodele clasice. "Exista cazuri clinice cu sindroame dureroase nespecifice, cu stari alergice. O simpla anestezie poate sa aiba repercusiuni nefaste asupra unor pacienti. Daca pacientul este alergic la toate substantele medicamentoase nu i se poate face anestezie. In aceasta situatie este necesar sa se intervina prin electroacupunctura", a subliniat dr. Malita. Astfel, pe langa acupunctura traditionala, veche de peste 5.000 de ani, se apeleaza la mijloace relativ noi. Se aplica un curent electric specific, modular, transmis printr-un aparat si care are capacitatea de a induce o stare de analgezie (pierderea sensibilitatii la durere) si mai putin de anestezie (pe langa lipsa durerii se obtine si controlul asupra reactiilor naturale ale corpului). Specialistul a explicat ca nu se poate vorbi de o anestezie totala prin electroacupunctura, dar tratamentul poate fi suportat de pacient.
Acupunctura, in sindroame dureroase
De asemenea, pe langa controlul durerii, prin acupunctura se pot trata o serie de afectiuni care se pot explica greu in medicina alopata. De exemplu, este vorba despre sindromul gurii arzande (in engleza "bourning mouth") care reprezinta un cumul de simptome (senzatia ca arde gura, dureri la mesticatie, la inghitit, dureri la vorbire etc.). Acesti pacienti sunt tarati si ajung de multe ori la forme grave de depresie. In general, aceste cazuri sunt trimise la dr. Malita de colegii lui pentru ca nu gasesc o rezolvare pentru patologia respectiva. Specialistul colaboreaza cu o serie de clinici de alergologie sau medicina naturiste. De asemenea, in terapia cariei profunde se poate aplica analgezia prin acupunctura, dar si in profilaxia bolii parodontale.
Acupunctura are capacitatea de reglare homeostatica a organismului. In mod normal, ea trebuie aplicata oamenilor sanatosi sau celor la care incepe sa se manifeste o afectiune. Metoda e benefica atat timp cat nu au aparut modificari morfo-patologice ale tesuturilor, organelor. In acest moment, acupunctura este doar un adjuvant. Specialistul avertizeaza ca cine indrazneste sa spuna ca prin acupunctura se trateaza boli grave si se obtin rezultate se cam aventureaza.
"Robinete" energetice
Pentru inducerea analgeziei este nevoie de o singura sedinta la cabinetul medicului dentist. In sindroame cronice dureroase, in anumite afectiuni in care se doreste o reechilibrare a functiilor organismului, tehnica se aplica la un interval de 2-3 zile, uneori chiar zilnic. In functie de situatiem tratamentul este de durata. Pentru zona bucala, acele se pot plasa oriunde pe corp. De exemplu, pentru analgezia dentara, se inteapa zona de la picior. In general, nu este bine sa se foloseasca mai mult de sase ace, deoarece exista ideea ca fiecare ac are un corespondent energetic, un "robinet" care inchide sau deschide energiile. Acele sunt specifice, din inox cu manerul din cupru argintat. Din pacate, in Romania nu sunt multi medici dentisti care practica si acupunctura. In ciuda faptului ca patologia este foarte bogata si pacientii din ce in ce mai numerosi.
Comentarii (1)
Buna ziua, De o luna am acelasi simtone "glosodinia" am luat vitamine pt ca nu stiam ce-i cu mine simteam ca-mi amorteste limba incet ince s-a transformati in arsura. Am inceput drumurile la diferiti medici, toate analizele sunt bune, am factut si un RMN, si el bun. Sunt o persona cu studii si totusi nu-mi gasesc explicatia. Va rog ajutati-ma (0742781483)
Posteaza comentariu