E-urile imbolnavesc copiii de sindromul ADHD

Potrivit unui studiu britanic, publicat in revista britanica The Lancet, aditivii alimentari cresc nivelul de hiperactivitate in randul copiilor intre 3 si 9 ani.

Studiul a fost realizat pe 300 de copii, si arata diferente majore de comportament intre cei care consuma alimente cu aditivi si cei care mananca natural.

Cercetatorii din Marea Britanie au studiat comportamentul a 2 grupe de copii. Copiii din prima grupa au consumat un suc, care continea mai multe tiputi de E-uri: E 211, E110, E122, E102, E 124, E 104 si E 129, iar cei din grupa a doua au primit suc natural de fructe. Astfel, s-a observat ca cei din prima categorie aveau probleme de hipeactivitate, adica se incadrau in randul celor care sufera de sindromul ADHD.



"Am identificat un efect nefavorabil al aditivilor alimentari asupra comportamentului hiperactiv al copiilor intre 3 si 9 ani”, afirma Jim Stevenson unul dintre cercetatori. De asemenea, crecetatorul a adaugata ca efectul negativ nu se manifesta numai asupra copiilor ci si asupra adultilor.

Sindromul ADHD este o tulburare de comportament a copilului care se manifesta prin deficit de atentie, de concentrare si dificultati in realizarea unei sarcini. Debuteaza in copilarie si daca nu este tratat poate persista si la varsta adulta.
Boala poate perturba serios activitatea scolara si sociala a copiilor.

In ultimii 25 de ani, numarul copiilor bolnavi de ADHD s-a triplat in SUA, iar in Franta, un copil din 400 sufera de acest sindrom. Potrivit statisticilor de anul trecut, in Romania sindromul ADHD afecteaza maxim 7% dintre copiii de varsta scolara.