Studiul a fost realizat pe 300 de copii, si arata diferente majore de comportament intre cei care consuma alimente cu aditivi si cei care mananca natural.
Cercetatorii din Marea Britanie au studiat comportamentul a 2 grupe de copii. Copiii din prima grupa au consumat un suc, care continea mai multe tiputi de E-uri: E 211, E110, E122, E102, E 124, E 104 si E 129, iar cei din grupa a doua au primit suc natural de fructe. Astfel, s-a observat ca cei din prima categorie aveau probleme de hipeactivitate, adica se incadrau in randul celor care sufera de sindromul ADHD.
"Am identificat un efect nefavorabil al aditivilor alimentari asupra comportamentului hiperactiv al copiilor intre 3 si 9 ani”, afirma Jim Stevenson unul dintre cercetatori. De asemenea, crecetatorul a adaugata ca efectul negativ nu se manifesta numai asupra copiilor ci si asupra adultilor.
Sindromul ADHD este o tulburare de comportament a copilului care se manifesta prin deficit de atentie, de concentrare si dificultati in realizarea unei sarcini. Debuteaza in copilarie si daca nu este tratat poate persista si la varsta adulta. Boala poate perturba serios activitatea scolara si sociala a copiilor.
In ultimii 25 de ani, numarul copiilor bolnavi de ADHD s-a triplat in SUA, iar in Franta, un copil din 400 sufera de acest sindrom. Potrivit statisticilor de anul trecut, in Romania sindromul ADHD afecteaza maxim 7% dintre copiii de varsta scolara.
E-urile imbolnavesc copiii de sindromul ADHD
Potrivit unui studiu britanic, publicat in revista britanica The Lancet, aditivii alimentari cresc nivelul de hiperactivitate in randul copiilor intre 3 si 9 ani.
De TopSanatate
Comentarii (3)
Cercetarile au demonstrat ca ADHD se transmite genetic, de la parinti la copii. Datele publicate recent in Pediatric Annals arata ca un copil cu un parinte care prezinta simptome ADHD are sanse in proportie de aproximativ 25% de a avea ADHD. Studiile riguroase, atent concepute, nu au reusit sa stabileasca relatia cauzala dintre acesti factori (alimentatie, atitudine parentala deficitara, urmarirea emisiunilor TV, hormonii) si ADHD si nici faptul ca vreunul dintre acesti factori influenteaza simptomele ADHD. www.adhd.ro poate sa va ofere mai multe detalii
"multi copii sufera de acest sindrom ADHD,inca din pantecele mamei " ce prostie e asta? ADHD se dezvolta in general la copii de clasa 1 si la adolescenti si se trateaza in cabinetul psihologului. Alimentele pot agrava o stare deja instalata. Nu se declanseaza in uter. Inainte de a posta informatii pe internet ar fi bine sa va documentati. Poate e vreun amarat care chiar crede
chiar doresc sa se faca cunoscuta aceasta problema,in mass-media,deoarece multi copii sufera de acest sindrom ADHD,inca din pantecele mamei si pana devin adulti, dar sa cunoscut ca eurile dauneaza grav sanatati chiar si la adulti, acestia sporesc celulele cancerigene si diferitele boli produse de acestia, leucemia,cancerul pancreasului,tiroidia,pierderea masei oasoase, lipsa de vitamine si minerale din organism,eurile acesti factori de risc in socitatea in care traim ,gazele de la tevile de esapament, combinatele siderugice si cele cocso- chimice,poluarea in general e un factor de risc, si intreruperea,stoparea longevitati,atat a oamenilor cat si a palantelor ,animalelor etc.Daca aceasta Planeta albastra, a facut ceva pentru noi si nea salvat dandune de toate, ?????!!!!!ACUM E TIMPUL SA FACEM SI NOI CEVA PENTRU SALVAREA EI.
Posteaza comentariu