Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi lanseaza prima carte de gastronomie nutritionala: „Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos”, in care ne invata cum sa gatim corect retetele traditionale romanesti.
La ora actuala oferta de carti de bucate este extrem de generoasa: de la carti de retete cu specific romanesc, italienesc, frantuzesc, englezesc, la carti cu retete raw food... insa niciuna dintre aceste carti de bucate nu ne invata cum sa gatim gustos, hranitor si cu adevarat sanatos in acelasi timp!
Gatim romaneste, dar nu ne intrebam – oare e sanatos?
Pornind de la realitatea potrivit careia romanii gatesc romaneste, dr. Menci a realizat prima carte menita sa interpreteze si sa rescrie intr-o varianta moderna, axata pe principiile nutritionale, retetele traditionale nelipsite de pe masa fiecaruia dintre noi.
Ni se tot spune ca nu e bine sa facem exces de sarmalutele, friptura de porc cu cartofi prajiti sau tocanita... insa suntem un popor mancacios, care nu reactioneaza cu una cu doua la restrictiile alimentare impuse de medici.
„Acesta este motivul pentru care am scris cartea <<Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos>>: restrictiile pot fi inlocuite cu sfaturi, iar retetele traditionale, care abunda in grasimi, sare si combinatii alimentare nepotrivite, pot fi revizuite astfel incat sa se transforme in alternative sanatoase pentru organism!”, a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
In cartea „Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos” dr. Menci analizeaza si rescrie majoritatea retetelor noastre preferate, de la borsuri, supe, tocaturi, la salate, fripturi si dulciuri. Cu ajutorul lui dr. Menci aflam astfel pentru prima data ce greseli facem atunci cand gatim si cum putem remedia aceste erori astfel incat sa ne bucuram nu doar de o mancare gustoasa, ci si de un preparat sanatos, incarcat de nutrienti, vitamine si minerale.
Cartea se gaseste in librarii, hipermarketuri si online.
Posteaza comentariu