Dintii strambi, mai scumpi decat un aparat dentar

8 din 10 români au probleme dentare, iar 90% dintre cazurile care ajung la stomatolog au cel puțin o carie. Este rezultatul unei igiene orale precare, cu un consum mediu anual de un tub de pastă de dinți de persoană.

Dinții distanțați, înghesuiți sau strâmbi reprezintă una dintre cele mai importante probleme de sănătate, nu doar de estetică dentară. Din păcate, nu se depun eforturi în a educa societatea noastră în legătură cu problemele ce pot apărea din cauza unei ocluzii, mușcături incorecte sau a înghesuirii dentare, crede Monica Hazizi, medic dentist.

Problemele nerezolvate în prima parte a vieții atrag după sine o serie lungă de inconveniente la maturitate.
Primul afectat este procesul de masticație care duce, în timp, la probleme digestive. O masticație deficitară se manifestă prin oboseală musculară, migrene care pot avansa la stadiul cronic, dureri ale feței sau gâtului. Totodată, dinţii încălecați sunt mai greu de curățat,  au carii, tartru, suferă de îmbolnăviri ale gingiilor și un grad avansat de tocire.

Singura soluție rămâne o igienă orală corectă, care implică și controlul preventiv pentru o rezolvare timpurie a problemelor.
Tratamentul ortodontic în faze incipiente este mai ieftin decât îngrijirea dentară restaurativă, necesară pentru a trata probleme mai grave, care se pot dezvolta în anii următori. Așadar, beneficiile sunt de ordin estetic și medical, completează specialistul în ortodonție, medicul dentist, Monica Hazizi.

Avantajul major al tehnologiei moderne este posibilitatea de a începe tratamentul ortodontic la orice vârstă și cu impact psihologic minor în timpul terapiei. Pe piață sunt disponibile multiple feluri de aparate dentare, de la cel clasic, din metal, până la cel invizibil, care poate trece neobservat în timpul tratamentului, cu rezultate similare.
Oricare ar fi prețul lor, medicii stomatologi cred că avantajele folosirii lor sunt numeroase, fiind mult mai ieftin să previi decât să tratezi complicațiile ulterioare, dureroase, cu riscuri și, mai ales, pe termen îndelungat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod