"Viitoarele mamici au nevoie de o dieta echilibrata si de proteine de origine animala. Este recomandat insa si un consum mai mare de legume si fructe proaspete. Acestea ajuta la prevenirea constipatiei, ofera antioxidanti, vitamine si saruri minerale", explica prof. dr. Gheroghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti.
Atat pe perioada sarcinii, cat si in timp ce alaptezi ste recomandat sa eviti: tutunul, alcoolul, junk-food, prajelile, alimentele pregatite la microunde, cafeaua, excesul de sare, grasimi. Indicat este sa incerci sa urmezi o alimentatie sanatoasa, sa iti prepari singura hrana pentru a-ti alege alimentele. Si calitatea apei pe care o consumi este importanta, nu trebuie sa faci exces, dar nici sa te insetezi.
Atentie la ceaiurile excitante!
De asemenea, specialistul avertizeaza femeile cu privire la ceaiurile excitante (ceaiul negru si verde) care trebuie evitate pe cat posibil pe perioada sarcinii sau consumate cu moderatie. Este recomandat sa folosesti putin zahar sau miere pentru indulcirea ceaiului, in locul edulcolorantilor care sunt substante artificiale si pot provoca anumite defecte genetice.
Dieta vegetariana nu este indicata in sarcina
Femeile insarcinate trebuie sa acode o atentie maxima regimului alimentar si sa evite produsele care ar putea dauna sanatatii copilului. Ce trebuie sa mananci o femeie insarcinata?
De TopSanatate