Pentru ca oul natural este unul dintre cele mai valoroase alimente indicate pentru consum si care trebuie sa fara neaparat parte din regimul nostru alimentar, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
"Oul are proteina de cea mai inalta calitate ecologica - ovalbumina - care nu este depasita de nicio alta proteina si care a fost luata drept etalon de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru ca este cea mai echilibrata in aminoacizi esentiali si biodisponibilitate", explica specialistul.
O persoana sanatoasa poate sa consume saptamanal intre 2 si 5 oua, provenite de la gaini crescute in aer liber si hranite ecologic.
Cum trebuie sa preparam ouale?
Niciodata prajite, este recomandarea specialistului care ne spune ca este indicat sa-l consumam fiert moale. "Daca oul este fiert tare poate deveni nociv din cauza unor componenti care devin toxici", avertizeaza prof.
Atentie la ouale incep cu cifra 3 pe stampila, deoarece sunt obtinute de la gaini crescute in baterii. Alegele pe cele ecologice sau de la gainile crescute in aer liber, marcate cu cifra 0 sau 1.
Comentarii (1)
Oul este foarte bun pentru organism si mai ales pentru par intareste radacina firului de par.
Posteaza comentariu