Cura de detoxifiere

Mediul ambiant este supraincarcat de substante toxice care patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa. Chiar si corpul nostru produce deseuri metabolice care trebuie eliminate. Cu timpul, ca urmare a bolilor, obiceiurilor alimentare gresite, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza. Specialistii propun o cura periodica de detoxifiere, la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de sase luni, toamna si primavara, pe o perioada de o saptamana, chiar doua.


In aceasta perioada, trebuie evitate alimentele prajite, conservate sau afumate, cele care contin E-uri, coloranti, conservanti si alti amelioratori. De asemenea, se recomanda sa nu consumati carne si mezeluri. Inlocuiti dulciurile cu fructe si eliminati fainoasele albe din meniu. Consumati cereale, paine neagra, de secara, de tarate, fructe, legume proaspete si proteine vegetale (soia, ciuperci). De asemenea, beti cel putin doi litri de apa pe zi.
Nu consumati zahar, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice.
Pentru indulcire este indicat sa folositi miere. Iar pentru energizare, cafeaua poate fi inlocuita cu ceaiul verde. Consumati multe sucuri naturale si ceaiuri de plante. Beti in fiecare seara inainte de culcare si dimineata un pahar de apa plata, cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingurita de miere. Consumati lactate proaspete (iaurt, sana, chefir).
Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului, luati in fiecare dimineata, pe stomacul gol, o lingura de ulei virgin de masline, amestecat cu putin suc de lamaie.
Apoi stati 20-30 minute intinsi pe partea dreapta. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv.